Zihuatanejo, Μεξικό

Η Zihuatanejo, Ζιουατανέχο, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στη μεξικανική πολιτεία του Guerrero. Bρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, περίπου 240 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά του Ακαπούλκο και ανήκει σε ένα τμήμα του Μεξικού το Pacific Coast  γνωστό ως Costa Grande. Έχει αναπτυχθεί ως ένα τουριστικό αξιοθέατο, ωστόσο, έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αισθητική του. 
Η πόλη βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο που είναι δημοφιλής στους ιδιοκτήτες σκαφών κατά τους χειμερινούς μήνες. Μέχρι πρόσφατα ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι, σήμερα είναι η τρίτη πιο επισκέψιμη περιοχή του Μεξικού, μετά το Κανκούν και το Puerto Vallarta και η πιο δημοφιλής για τους ερασιτέχνες ψαράδες. Ο πρώτος Ισπανός που έφτασε το 1520 εδώ ήταν ο Gonzalo de Umbria που τον έστειλε ο Ερνάν Κορτές για να εξερευνήσει την περιοχή να δουν αν υπήρχε χρυσός.
Υπάρχει ένας μύθος ότι η Ζιουατανέχο ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στη θεά Cihuateotl. θεωρείται ότι είναι η μητέρα του ανθρώπινου γένους και η θεά των γυναικών που πέθαναν κατά τον τοκετό και των πολεμιστών που έχασαν τη ζωή τους στις μάχες. Στη σύγχρονη Ζιουατανέχο, υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται "La Madera" στα ανατολικά του λιμανιού που πιθανόν να ήταν ιερό, λόγω του σημαντικού αριθμού των προ-ισπανόφωνων στοιχείων από πηλό που έχουν βρεθεί εκεί.

Το κλίμα είναι θερμό και ως επί το πλείστον υγρό, με μια μέση θερμοκρασία 26°C. Η περίοδος των βροχών είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Η άγρια ζωή αποτελείται κυρίως από μικρά θηλαστικά όπως νυχτερίδες και σαύρες. Ο κόλπος έχει ψάρια και θαλάσσιες χελώνες. Λόγω της θερμοκρασίας και της υγρασίας του κλίματος, οι παραλίες είναι κατάλληλες για την επώαση των διαφόρων  αυγών θαλάσσιων χελωνών, όπως η δερματοχελώνα, η κεραμωτή κ.α.
Η πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα είναι ο τουρισμός και τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι οι παραλίες. Οι περισσότεροι διεθνείς επισκέπτες έρχονται μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ενώ οι του Μεξικού έρχονται τον Δεκέμβριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Εβδομήντα τοις εκατό του πληθυσμού του δήμου ασχολείται με το εμπορικό και τον τουριστικό τομέα της οικονομίας.  Έξω από Ζιουατανέχο Bay, μερικές από τις πιο σημαντικές παραλίες είναι η Quieta, η Majahua κι η Playa Larga. 
    MyPhotoPics