Η φιλοσοφία του Μυρμηγκιού



Παρατηρώντας την συμπεριφορά των μυρμηγκιών,  διαπιστώθηκε ότι
έχουν μια καταπληκτική 
φιλοσοφία  που μπορεί να συνοψισθεί σε τέσσερα μέρη.

Πρώτον, τα μυρμήγκια δεν τα παρατούν ποτέ. Όταν κατευθύνονται κάπου και  προσπαθήσετε να τα σταματήσετε,  ψάχνουν για άλλο δρόμο. Θα σκαρφαλώσουν από πάνω, θα περάσουν από κάτω, θα  ψάχνουν κάποιο  τρόπο. Ξεκάθαρη φιλοσοφία: να μην τα παρατάς ποτέ στην αναζήτηση ενός δρόμου που θα σε πάει εκεί που θέλεις να φτάσεις.

Δεύτερον,
όλο το καλοκαίρι σκέφτονται τον χειμώνα. Δεν μπορεί να είστε τόσο αφελείς ώστε να νομίζετε ότι το καλοκαίρι θα διαρκέσει για πάντα. Έτσι τα μυρμήγκια συλλέγουν τα χειμερινά τρόφιμά τους στο μέσο του καλοκαιριού.
Tα μυρμήγκια ανηφορίζουν. Μια παλιά ιστορία λέει, "μη χτίζεις το σπίτι σου στην άμμο το καλοκαίρι". Γιατί χρειαζόμαστε αυτή τη συμβουλή; Επειδή είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε μπροστά. Να προβλέπουμε. Το καλοκαίρι, πρέπει να σκέφτεστε την καταιγίδα. Καθώς απολαμβάνετε την άμμο και τον ήλιο, πρέπει να σκέφτεστε και τους βράχους.
Το τρίτο μέρος είναι ότι όλο το χειμώνα σκέφτονται το καλοκαίρι. Κατά την διάρκεια του χειμώνα υπενθυμίζουν στον εαυτό τους: "Δεν θα κρατήσει πολύ. Σύντομα θα βγούμε έξω". Και την πρώτη θερμή ημέρα, τα μυρμήγκια είναι έξω. 




Και τώρα, το τελευταίο μέρος της φιλοσοφίας του μυρμηγκιού. Πόσα θα μαζέψει ένα μυρμήγκι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για το χειμώνα; Όσα περισσότερα μπορεί. Απίστευτη η φιλοσοφία του "Όσα περισσότερα μπορεί".


Πόσο καταπληκτική φιλοσοφία έχουμε μπροστά μας! Τη φιλοσοφία του μυρμηγκιού. Μην τα παρατάτε ποτέ, κοιτάτε μπροστά, μένετε θετικοί και κάνετε πάντα το καλύτερο που μπορείτε.
    MyPhotoPics