Κήποι Butchart, Καναδάς


Οι κήποι Butchart είναι ένα συγκρότημα με λουλούδια στο Brentwood Bay , British Columbia, Καναδάς. Βρίσκεται στη Victoria στο

Vancouver του Καναδά. Κάθε χρόνο έχουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Έχουν χαρακτηριστεί ως εθνικό ιστορικό μνημείο του Καναδά
από το 2004 και σε αυτό οφείλεται η διεθνής φήμη τους. Περιλαμβάνουν 700000 διαφορετικά είδη φυτών και λουλουδιών (συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο). 

Θα τους βρείτε ανθισμένους και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Το Butchart Gardens ξεκίνησε από την Jenny Butchart, γυναίκα ενός ιδιοκτήτη  εταιρείας τσιμέντου, του Robert Butchart. 

Ένα λατομείο ασβεστόλιθου που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι τους είχε εξαντληθεί, έτσι η Jenny αποφάσισε να το μετατρέψει σε έναν όμορφο κήπο. Το 1909 ξεκίνησε η δημιουργία του κήπου και ολοκληρώθηκε το 1921.

Ονόμασαν το σπίτι τους "Benvenuto" (καλώς ήρθατε) και άρχισαν να δέχονται τους επισκέπτες. Το 1926, αντικατέστησαν τα γήπεδα τένις με ένα ιταλικό κήπο και το 1929 αντικατέστησαν τον λαχανόκηπο τους με ένα μεγάλο κήπο με τριανταφυλλιές με σχεδιασμό του Butler Sturtevant από το Σιάτλ.

Το 1939, οι Butcharts έδωσαν τους κήπους στον εγγονό τους
Ian Ross (1918-1997) ως δώρο για τα 21α γενέθλιά του. Ο Ian Ross εμπλεκόταν στη λειτουργία και την προώθηση των κήπων μέχρι το θάνατό του 58 χρόνια αργότερα.


Το 1964, ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο συντριβάνι ονομαζόμενο Ross εγκαταστάθηκε στο χαμηλό επίπεδο, δώρο για την 60ή επέτειο γενεθλίων του. Το 1994, η καναδική  Αρχή χορήγησε οικόσημο στους Butchart Gardens. 


Το 2004, δύο τοτέμ 30 πόδια (9μ) ύψος εγκαταστάθηκαν για
τον εορτασμό της 100ης επετείου, και οι κήποι  ορίσθηκαν ως εθνικός ιστορικός τόπος.
Η ιδιοκτησία των κήπων παραμένει μέσα στην οικογένεια Butchart. Ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος από το 2001 είναι η δισέγγονη των Butcharts, Robin-Lee Clarke. Οι 4 κήποι της οικογένειας Butchart, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αποτελούν σήμερα τους πιο διάσημους κήπους σε ολόκληρο τον Καναδά.                                             
    MyPhotoPics