Lake Louise, Αλμπέρτα, Καναδάς

Lake Louise είναι ένα χωριουδάκι που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Banff στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ο οικισμός πήρε το όνομα από την κοντινή λίμνη Louise, η οποία με τη σειρά της πήρε το όνομά της από την πριγκίπισσα Louise Caroline Alberta (1848-1939), τέταρτη κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας και σύζυγο του John Campbell, τον 9ο Δούκα του Argyll, που ήταν ο Γενικός Κυβερνήτης του Καναδά 1878 - 1883.
Ο οικισμός ονομαζόταν αρχικά Laggan και ήταν ένας
σιδηροδρομικός σταθμός κατά μήκος της διαδρομής της Canadian Pacific Railway. Χτίστηκε το 1890. Το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Heritage Park στο Κάλγκαρι.

Η επιφάνεια της λίμνης Louise είναι 0.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος της 3 χιλιόμετρα. Το νερό της λίμνης έχει σμαραγδένιο χρώμα, το οποίο οφείλεται στο χρώμα των βράχων που βρίσκονται στον πυθμένα της.


Είναι "Το διαμάντι του Καναδά" και η "Πρωτεύουσα της πεζοπορίας". Προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από ευκαιρίες ψυχαγωγίας και αξιοθέατα. Έχει τις καλύτερες πίστες σκι της Βορείου Αμερικής και αμέτρητα μονοπάτια για πεζοπορία και περπάτημα. 


Η περιοχή είναι γεμάτη με θεαματικά τοπία, από παγετώνες μέχρι καταρράκτες. Το σμαραγδένιο χρώμα του νερού σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση που αγκαλιάζει τη λίμνη δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό χειμώνα καλοκαίρι.



Το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό θέρετρο Fairmont Chateau που δεσπόζει στις όχθες της συμπληρώνει
ιδανικά το τοπίο. Πλήθος επισκεπτών έρχονται εδώ όλες τις εποχές του χρόνου για 
ξεκούραση και χαλάρωση.  
Προσφέρονται πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως cross-country σκι, πατινάζ στον πάγο κλπ. τον
χειμώνα και κανό-καγιάκ, ψάρεμα, rafting κλπ. το καλοκαίρι. Η λίμνη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και ένα από τα ωραιότερα μέρη στον Καναδά.
    MyPhotoPics